Zemaj: Në muajin mars na vijnë 33 mijë vaksina anti-COVID

Zemaj: Në muajin mars na vijnë 33 mijë vaksina anti-COVID

Vaksinat anti-COVID në Kosovë pritet të arrijnë gjatë muajit mars. Kështu po deklaron ministri në detyrë i Shëndetësisë, Armend Zemaj. Ai tha se tha se për sigurimin e vaksinës, ministria është angazhuar shumë herët.

Megjithëkëtë Zemaj thotë se është dashur të plotësohen disa kushte që të vijnë 33 mijë vaksina ngs Covax.

Angazhimin i jonë për sigurimin e vaksinës ka nisur shumë herët, në bashkëpunim me ndërkombëtarët.

Është dashtë disa parakushteve që ti Plotësojmë për blerjen e këtyre vaksinave. Besojmë që shumë shpejt që edhe në Kosovë do të vijnë këto  vaksina, Covaxin e kemi datën,  33 mijë 600 doza, në javën tjetër do filloj prodhimi i tyre për Kosovën dhe është çështje ditësh ardhja e tyre.“, tha Zemaj në kanal10.

Ai thekson se këto vaksina vijnë përmes UNICEFIT.

RAPORTO