Zotimi i Qeverisë për draftin e Asociacionit, Knaus: Përparim i Kosovës

16.05.2024

Pas letrës së Ministrja e Jashtme, Donika Gërvalla, drejtuar KiE, ka reaguar Gerald Knaus nga Iniciativa Evropiane për Stabilitet.

Zotimi i Qeverisë për draftin e Asociacionit, Knaus: Përparim i Kosovës Foto: Ilustrim

“Në këtë drejtim, Qeveria e Kosovës është duke përgatitur një draft Statutin për Asociacionin e Komunave me Shumicë Serbe (në kuadër të obligimeve të parapara në nenet 7 dhe 10), të frymëzuar nga Fondacioni Friedrich Ebert, i cili do t’i dorëzohet Gjykatës Kushtetuese. për shqyrtim deri në fund të majit 2024″.

“Kosova do të dorëzojë statutet e asociacionit të komunave në Gjykatën Kushtetuese para fundit të majit; Bazuar në propozimin shumë të mirë të FES që plotëson të gjitha kushtet e BE-së dhe kërkesat dhe premtimet e bëra që nga viti 2013. Kjo është përmbushje e një premtimi të bërë ndaj PACE”, ka shkruar ai në platformën ‘X’.