Zjarrfikësit: Ndalo zjarret, mbroje natyrën

12.08.2021

Disa ditë Komuna e Suharekës dhe shumë komuna tjera të Kosovës u përballen me zjarre të shumta. Policia e Kosovës dhe institucionet tjera relevante kanë arritur që të vënë nën kontroll pothuajse të gjitha vatrat e zjarrit në territorin e vendit. Po ashtu edhe zjarrfikësit krahas temperaturave ekstreme të ditëve të fundit ata punuan mbi […]

Zjarrfikësit: Ndalo zjarret, mbroje natyrën Foto: Ilustrim

Disa ditë Komuna e Suharekës dhe shumë komuna tjera të Kosovës u përballen me zjarre të shumta.

Policia e Kosovës dhe institucionet tjera relevante kanë arritur që të vënë nën kontroll pothuajse të gjitha vatrat e zjarrit në territorin e vendit.

Po ashtu edhe zjarrfikësit krahas temperaturave ekstreme të ditëve të fundit ata punuan mbi vatra të zjarrit, ishin afër secilit qytetarë që kishte nevojë.

Krahas vështirësive të përditshme dhe stafit jo të plotë, zjarrfikësit brenda pak minutave janë në vendin e ngjarjes duke treguar kështu përkushtim dhe vullnet në punë.

Organizata Vullnetare Zjarrfikësit dhe Shpëtimit kanë apeluar tek qytetarët për kujdes të shtuar nga zjarret.

Sipas kësaj organizate vullentare, zjarri është krim ndaj natyrës.

“Ndalo zjarret, mbroje natyrën”, thuhet në apelin e Organizatës Vullnetare Zjarrfikësit dhe Shpëtimit.

Apeli i plotë:

Ndalo Zjarret
Mbroje natyren
Zjarri është krim ndaj natyres.