Masat e reja anti-COVID, kur jeni dhe kur nuk jeni të obliguar ta bartni maskën

Masat e reja anti-COVID, kur jeni dhe kur nuk jeni të obliguar ta bartni maskën

Gjatë ditës së hënë Qeveria e Kosovës ka mbajtur mbeldhje në të cilën është diskutuar për masat e reja anti-COVID.

Diskutimi për vendosjen e masave të reja ka ardhur pas rritjës së vazhdueshme të numrit të personave të infektuar me COVID-19, shkruan SuharekaOnline.

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia gjatë mbledhjes, në fjalën e tij, ndër tjerash bëri të ditur se bartja e maskës duke mbuluar hundën dhe gojën është obligative, në të gjitha rastet përveç:

  1. gjatë ngasjes së automjetit vetëm apo me anëtarët e ngushtë të familjes,
  2. gjatë vrapit dhe çiklimit,
  3. gjatë ecjeve jashtë zonave të banuara dhe jo në grupe me më shumë se 4 persona të të njëjtës familje.
RAPORTO