Zvicër, kosovari arratiset nga burgu i Lucernit

24.03.2024

Një kosovar u arratis nga burgu Wauwilermoos i Lucernit me kusht. Ai ishte dënuar më parë për kundërvajtje dhe nuk përbën kërcënim për publikun.

Zvicër, kosovari arratiset nga burgu i Lucernit Foto: Ilustrim

Alarm në brendësi të Lucernit! Një kosovar që është në burg të hapur u arratis nga burgu Wauwilermoos në Egolzwil LU. Kosovari nuk e ka pasur të vështirë. Ai ka përfituar nga disa orë pushim nga burgu gjatë drekës të martën e kaluar dhe ka ikur. Kjo është vënë re vetëm kur i burgosuri nuk është paraqitur në burg në orarin e caktuar, siç raporton “20 Minuta” .

Ai u dënua për kundërvajtje dhe nuk paraqet asnjë rrezik. “I burgosuri nuk u vu re kurrë për sjellje të dhunshme gjatë qëndrimit të tij në Wauwilermoos dhe gjithmonë kthehej nga pushimet e tij në orën e caktuar,” thotë Daniel Graf, zëdhënës i shtypit për Departamentin e Drejtësisë dhe Sigurisë së Lucernit (JSD), për Zentralplus.

Për këtë arsye opinioni nuk u informua për arratisjen. Graf vazhdoi: “Vetëm të burgosurit që nuk përbëjnë rrezik për publikun pranohen në sistemin e hapur të burgjeve. Kjo i bën më të lehtë hapat e mëtejshëm të integrimit me qëllim shkarkimin.”

Është e paqartë se ku është refugjati kosovar. Policia po heton. Ai mund të mos jetë më në Zvicër. Sipas Gradit, është e rrallë që të burgosurit të përdorin lejen e tyre të burgut për t’u arratisur – deri në tre herë në vit.

Së fundmi, arratisja e Basic T.* (38) nga institucioni Wauwilermoos bëri bujë vitin e kaluar. “Në mëngjes, i burgosuri ishte duke shkuar nga zona e banimit me të burgosur të tjerë për në punë, gjë që në këtë rast e bëjnë jashtë ndërtesës,” shpjegoi në atë kohë drejtori Peter Künzli. Më pas T. papritmas ka ikur, ka hipur në një makinë në pritje dhe ka ikur. “Fatkeqësisht askush nuk mund ta shihte targën.”

Burri nga Aargau u dënua sepse kishte blerë pelena dhe sende të tjera për fëmijë me një çmim shumë të ulët. Ai duhet të kishte vënë re se kishte diçka që nuk shkonte me të. Prandaj, burri u dënua me tre muaj burg për marrjen e pasurisë së vjedhur. Atij iu ngarkuan edhe shpenzime mbi 5000 franga.