Amazon do të investojë 1.2 miliard euro në Francë, do të krijojë 3000 vende pune

13.05.2024

Amazon (AMZN.O) tha të hënën se do të investojë më shumë se 1.2 miliard euro (1.3 miliardë dollarë) në operacionet e saj franceze dhe do të krijojë më shumë se 3,000 vende pune të përhershme në këtë vend.

Amazon do të investojë 1.2 miliard euro në Francë, do të krijojë 3000 vende pune Foto: Ilustrim

Presidenca franceze kishte thënë të dielën se Amazon dhe kompani të tjera, duke përfshirë GSK (GSK.L) dhe Accenture (ACN.N), do të shpallte investime me vlerë miliarda euro si pjesë e aktivitetit vjetor “Zgjidhni Francën”, i cili fillon të hënën.

Amazon ka investuar më shumë se 20 miliardë euro në operacionet e saj franceze që nga viti 2010 dhe punëson më shumë se 22,000 punonjës të përhershëm në cloud dhe bizneset e saj të shitjes me pakicë në internet.

Një pjesë e investimit do të përdoret gjithashtu për të zgjeruar rrjetin e saj logjistik për të rritur shpejtësinë e shpërndarjes dhe për të zvogëluar emetimet e karbonit. Ajo ka më shumë se 35 objekte logjistike në Francë.