SBASHK-u nuk heq dorë nga kërkesa për shtesa në paga për mësimdhënësit

SBASHK-u nuk heq dorë nga kërkesa për shtesa në paga për mësimdhënësit
Eurolinda Zenelaj

05.05.2021 / Lajme

Menaxheri për financa në Sindikatën e Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, Ymer Ymeri ka thënë se sindikata kërkon shtesa në paga për mësimdhënësit.

Sipas tij, SBASHK-u po kërkon vetëm zbatimin e vendimet që janë miratuar në Qeverinë e Kosovës.

“Ne do të vazhdojmë të kërkojmë të zbatohen vendimet që janë marrë nga Qeveria e që nuk zbatohen dhe në respektimin e kontratave që i nënshkruajmë me Ministrinë e Arsimit. Asgjë më shumë ne nuk kemi kërkuar ditëve të fundit, përveç atyre që janë nënshkruar në Qeveri”, tha ai në RTV21.

Ymeri ka theksuar se që nga shtatori, asnjë mësimdhënës nuk është paguar për orët shtesë.

“Qeveria Hoti ka miratuar vendimin për dhënien e shtesave në paga për muajin shkurt dhe mars. Është përcaktuar nga buxheti Pakoja për Rimëkëmbje Ekonomike”, tha Ymeri.

RAPORTO