Qeveria merr vendim për rritjen e pensioneve

Qeveria e Kosovës ka miratuar sot nëntë vendime.

12.01.2022 / Lajme

Qeveria merr vendim për rritjen e pensioneve
Foto: SuharekaOnline

Në mbledhjen e Qeverisë të mbajtur është miratuar edhe një vendim i Ministrisë së Financave, Hekuran Murati, ku katër kategoritë e pensioneve tash e tutje do t’i kenë pensionet 100 euro.

E ky vendim i marr gjatë periudhës së 2021 do të vazhdojë përgjithmonë, tha Ministri Hekuran Murati.


“Gjatë tërë vitit 2021 as një pension mos të jetë me pak se 100 euro. Gjatë pakos se ringjalljes ekonomike siç e kemi premtuar kjo shtesë do të jetë e përhershme”, tha Murati.

“Ne me të marrë mandatin në kuadër të pako së ringjalljes ekonomike kemi marrë vendim për shtesa që asnjë pension të mos ishte nën 100 euro. Këtu janë 4 kategori, pensionet bazike që kishin vlerën 90 euro, pensionet e aftësive kufizuara që ka vlerën 75 euro, pensioni familjar që ka vlerën 90 euro dhe pensioni invalidor i punës që ka vlerën 90 euro.  Siç e kemi premtuar kjo shtesë do të bëhet rritje e përhershme dhe këto kategori pensionesh asnjëra nuk do të jetë nën 100 euro andaj ju ftoj ta votojmë”, ka thënë Murati.

Mundësi e mirë pune, Fabrika e Mobileve “TE NASERI” kërkon 50 punëtorë!

Fabrika e Mobileve ”Te Naseri” e cila gjendet në Zonën Industriale në Shirokë me një eksperiencë të gjatë në prodhimin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *