Qeveria e Kosovës lejon aktivitetet kulturore, sportive dhe rekreative

25.09.2020

Qeveria e Kosovës ka marrë masa të reja ndaj Covid-19. Me vendimin e ri gastronomia do të ketë mundësi të punojë deri në ora 23:30, ndërsa janë hapur edhe pishinat e hapura dhe aktivitetet sportive në hapësira të mbyllura dhe të hapura. Në vendimet e reja sa i përketë pandemisë me COVID-19, në Kosovë Qeveria […]

Qeveria e Kosovës lejon aktivitetet kulturore, sportive dhe rekreative Foto: Ilustrim

Qeveria e Kosovës ka marrë masa të reja ndaj Covid-19. Me vendimin e ri gastronomia do të ketë mundësi të punojë deri në ora 23:30, ndërsa janë hapur edhe pishinat e hapura dhe aktivitetet sportive në hapësira të mbyllura dhe të hapura.

Në vendimet e reja sa i përketë pandemisë me COVID-19, në Kosovë Qeveria ka vendosur që të lejohen pjesërisht aktivitetet kulturore të institucioneve vartëse të MKRS-së dhe komunave, Teatrove, Bibliotekave, Filarmonisë, Galerive, Ansambleve, Baleti, Kinemave, Qendrave Rinore, Muzetë, Qendrave të Kulturës, me grupe, duke shfrytëzuar vetëm 40% të hapësirës/sipërfaqeve të objekteve përkatëse. Përqindja e shfrytëzimit të hapësirave do të vlen për të gjitha aktivitetet, si në shfaqje ashtu edhe në ushtrime, gjithmonë duke u bazuar në Manualin për mbrojtjen nga përhapja e COVID19; Matja e temperaturës është e detyrueshme për të gjithë gjatë hyrjeve në objekte.

Lejohen aktivitetet sportive në hapësira te mbyllura dhe të hapura; stërvitjet dhe garat mund të organizohen në sportet individuale; në hapësirat e mbyllura, gjatë stërvitjeve mund të marrin pjesë deri në 30 persona, ndërsa në organizimin e garave mund të marrin pjesë deri në 50 persona, gjithmonë duke u bazuar në Manualin për mbrojtjen nga përhapja e COVID19. Matja e temperaturës është e detyrueshme gjatë hyrjeve në objekte të mbyllura sportive si dhe në hapësirat e hapura sportive.

Gjithashtu, lejohen fitneset si dhe pishinat e mbyllura për aktivitete individuale rekreative, në përputhje me Manualin për mbrojtjen nga përhapja e COVID19. Matja e temperaturës është e detyrueshme për të gjithë, gjatë hyrjeve në objekte.