Kryetarja e KQZ-së tregon se sa pritet t’i kushtojnë shtetit zgjedhjet lokale

Kryetarja e KQZ-së tregon se sa pritet t’i kushtojnë shtetit zgjedhjet lokale
Çlirim Gashi

13.06.2021 / Lajme

Komisioni Qendror i Zgjedhje është gati për të organizuar zgjedhjet lokale që do të mbahen në vjeshtën e këtij viti. Organizimi i tyre pritet t’i kushtojë buxhetit të shtetit rreth 7.5 milionë euro, ku në këtë shumë është përfshirë edhe balotazhi në të gjitha komunat e vendit.

Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valdete Daka, thotë për KosovaPress, se meqë zgjedhjet lokale janë të rregullta, përgatitjet për organizimin e tyre kanë filluar qysh në fillim të këtij viti.

Duke qenë se ende nuk është caktuar data se kur do të mbahen zgjedhjet, Daka thotë se sa më shumë që iu lihet kohë në dispozicion, do të kenë mundësi që t’i zhvillojnë të gjitha procedurat brenda afateve ligjore.

“Meqenëse këto zgjedhje lokale janë të rregullta, zgjedhje të cilat parashihen me Kushtetutë çdo katër vite dhe ne që në fillim të vitit e kemi ditur se do të kemi zgjedhje lokale, kemi filluar përgatitjet aq sa na kanë lejuar koha, duke marrë parasysh se në fillim të këtij viti kemi pasur edhe zgjedhjet parlamentare…Natyrisht sa më shumë kohë të na lihet në dispozicion, KQZ do të ketë mundësi që t’i zhvillojë të gjitha procedurat dhe t’i arrijë të gjitha afatet ligjore ashtu siç parashihet. Natyrisht që zgjedhjet e kaluara janë mbajtur në tetor, nëse më kujtohet më 22 tetor të vitit 2017, kështu që aty diku tetori është afati kushtetues kur zgjedhjet duhet të mbahen”, thotë ajo.

LEXO EDHE:  Hoti: Të gjithë kandidatët e LDK-së për komuna janë personalitete të respektuara në komunat e tyre

Daka deklaron se si institucion kanë bërë një projeksion të buxhetit se sa do të kushtojë organizimi i zgjedhjeve lokale, e që thotë se pritet të jetë shuma rreth 7.5 milionë euro.

Në këtë buxhet është paraparë edhe organizimi i balotazhit dhe pajisja me mjete mbrojtëse kundër COVID-19.

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë

Të fundit

4

3 orë më parë / Lajme

PDK të enjten zgjedh Kryesinë e re