KOSTT-i: Sot nuk ka pasur reduktime të rrymës, u sigurua energji elektrike e mjaftueshme

KOSTT-i ka njoftuar se sot nuk ka pasur kufizime sa i përket konsumit të energjisë elektrike, pasi që është siguruar sasia e nevojshme nga operatorët përgjegjës në treg për të mbuluar konsumin e për ditën e sotme.

30.12.2021 / Lajme

KOSTT-i: Sot nuk ka pasur reduktime të rrymës, u sigurua energji elektrike e mjaftueshme
Foto: Ilustrim

“Njoftohet opinioni që sot me datë 30 dhjetor 2021 me kërkesë të KOSTT nuk janë aplikuar kufizime në konsumin e energjisë elektrike.

Kjo është si rezultat i sigurimit të energjisë elektrike të nevojshme për të mbuluar konsumin për ditën e sotme nga operatorët përgjegjës në treg, andaj për qëllime të balancimit të sistemit KOSTT nuk ka dhënë instruksione për redukime”, thuhet në njoftimin e tyre.


Megjithkëtë, KOSTT-i ka kërkuar nga qytetarët që ta shfrytëzojnë energjinë elektrike në mënyrë sa më racionale. 

“Në vijim të mobilizimit të të gjithë akterëve relevant për tejkalimin e situatës, kërkohet nga të gjithë qytetarët që të shfrytëzojnë energjinë elektrike në mënyrë sa më racionale duke kursyer aty ku është e mundur që të shmanget zbatimi i masave të parapara me Kodin e Rrjetit/Kodi Operativ për evituar paraqitjen e jobalanceve të theksuara në mes të konsumit të energjisë elektrike në vend dhe energjisë së siguruar nga operatorët përgjegjës në treg”.

Ndryshe, ka disa ditë që Kosova po përballet me krizë energjetike, ku qytetarët janë ballafaquar me mungesë të rrymës.

Mundësi e mirë pune, Fabrika e Mobileve “TE NASERI” kërkon 50 punëtorë!

Fabrika e Mobileve ”Te Naseri” e cila gjendet në Zonën Industriale në Shirokë me një eksperiencë të gjatë në prodhimin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *