Zvicër, rritet numri i të burgosurve për 7% brenda një viti

30.04.2024

Në fund të janarit 2024, 6,881 burra dhe gra ishin pas hekurave në Zvicër. Kjo është 7% më shumë se një vit më parë. Shkalla e banimit është rritur në nivelin më të lartë në dhjetë vjet.

Zvicër, rritet numri i të burgosurve për 7% brenda një viti Foto: Burg në zvicër © KEYSTONE / MARTIAL TREZZINI

Numri i të burgosurve është i krahasueshëm me atë para shpërthimit të pandemisë Covid-19. Rreth 64% e të burgosurve po vuanin dënime ose masa të tjera disiplinore, siç u raportua nga Zyra Federale e Statistikave (FSO) të hënën. 30% të tjerë ishin në paraburgim ose paraburgim dhe 6% ishin të paraburgosur për arsye të tjera.

Pavarësisht rritjes së numrit të të burgosurve në janar 2024, numri i vendeve të disponueshme në burgje ka mbetur i qëndrueshëm në 7251 krahasuar me një vit më parë. Shkalla e zënies në të gjithë Zvicrën është rritur me mbi 5%. Më 31 janar 2024, pothuajse 95% e të gjitha vendeve në institucionet korrektuese të Zvicrës ishin të zëna, numri më i lartë që nga viti 2014.