Zvicër, dy të vdekur nga një shpërthim në një parking nëntokësor

14.06.2024

Një shpërthim dhe zjarr mori dy jetë në Nussbaumen në kantonin Aargau mbrëmjen e së enjtes. Sipas policisë kantonale, janë lënduar 11 persona. Banorët e bllokut të kullës janë evakuuar.

Zvicër, dy të vdekur nga një shpërthim në një parking nëntokësor Foto: Zjarrfikësit në vendngjarje të enjten. Keystone/Michael Buholzer

Sipas policisë dëmet materiale janë të konsiderueshme. Disa shpërthime u raportuan në polici në parkingun nëntokësor të bllokut të kullës pak para orës 19:00, thanë ata. Një kontingjent i madh i policisë, zjarrfikësve dhe punonjësve të shpëtimit u vendos. Zjarri ishte përhapur tashmë në katin e parë në momentin që ata arritën.

Përpjekjet për shuarjen e flakëve kanë vazhduar rreth orës 23:00. Banorët e kullës u evakuuan nga shërbimet e urgjencës. Sipas policisë kantonale, ata nuk mund të kthehen në banesat e tyre. Autoritetet po organizojnë strehim urgjent për ta.

Për të shuar zjarrin, përveç ambulancave, janë vendosur edhe tre helikopterë të shpëtimit. Duke qenë se dronët i pengonin ata të fluturonin, policia bëri thirrje që këta avionë të silleshin urgjentisht në tokë.