COVID-19 në Suharekë, 228 raste aktive dhe 71 viktima

17.03.2021 / Suhareka

COVID-19 në Suharekë, 228 raste aktive dhe 71 viktima
Foto: Ilustrim

Numri i rasteve pozitive me COVID-19 në muajin mars të 2021’s viti ka shënuar rritje të dukshme, duke e krahasuar me dy muajt e parë të po këtij viti.

Nga dita në ditë në Kosovë po konfirmohen me qindra raste pozitive me COVID-19, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë ka bërë të ditur se nga marsi i vitit paraprakë, deri në marstë këtij viti janë regjistruar 79.089 persona të infektuar me këtë virus, prej tyre 65.979 janë shëruar, 1.731 e kanë humbur betejën nga ky virus dhe 11.379 janë raste aktive.

Zëdhënësi i Ministrisë në detyrë të Shëndetësisë, Faik Hoti ka publikuar pasqyrën epidemiologjike të rasteve aktive me COVID-19, nga data 13 deri më 16 mars.


Nga kjo pasqyrë epidemiologjike bëhet e ditur se nga marsi i vitit të kaluar deri më 16 mars të këtij viti janë konfirmuar 1,306 raste pozitive me COVID-19, prej tyre 1,007 janë shëruar, 71 fatkeqësisht e kanë humbur betejën nga ky virus dhe 228 janë raste aktive, shkruan SuharekaOnline.

Rikujtojmë se Komuna e Suharekës, bënë pjesë në zonën e verdhë, zonë kjo me rrezikshmëri të mesme të përhapjës së virusit COVID-19.

Masat kufizuese që vlejnë për Komunën e Suharekës janë këto:

  1. Operatorëve ekonomik iu lejohet puna nga 05:00 deri në 22:00.
  2. Qendrat tregtare lejohen të punojnë 05:00 deri në 22:00
  3. Shërbimet e Hotelerisë dhe Gastronomisë lejohen të punojnë 05:00 deri në 22:00, ndërkaq pas orës 22:00 punojnë me shërbim ”merre me vete” dhe ”porosi me dërgesë”.
  4. Të gjitha institucione publike dhe ato private këshillohet të reduktojnë stafin bazuar sspecifikat e tyre dhe ”Manualin për mbrojtjen nga përhapja e COVID-19.
  5. Transporti publik lejohet të punojë duke shfrytëzuar deri në 50% të kapaciteteve.
  6. Taksistët lejohet të punojnë me një pasagjer deri në 3 nëse janë anëtar të familjes.
  7. Institucionet vartëse të MKRS dhe komunave (teatort, biblioteka, filarmonia, galeria, ansamblet, baleti, kinematë, qendrt rinore, muzetë, etj) lejohet të punojnë deri në ora 22:00, duke shfrytëzuar sallat apo objektet e tyre të punës deri në 40%.
  8. Lejohen fitneset dhe pishinat e mbyllura për aktivitete individuale rekreative, duke shfrytëzuar deri në 40% të hapësirave/sipërfaqeve.
  9. Lejohen aktivitetet sportive në hapësira të hapura dhe mbyllura, ku gjatë stërvitjeve lejohen deri në 20 persona, ndërsa gjatë garave deri në 50 persona.

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *