Slloveni, nga muaji mars njësitë administrative çdo të mërkurë në grevë

13.02.2024

Sindikatat i dhanë një ultimatum Ministrisë së Punëve të Brendshme në lidhje me një marrëveshjeje me punonjësit e njesive administrative. Ata shpallën grevë deri në anulim.

Slloveni, nga muaji mars njësitë administrative çdo të mërkurë në grevë Foto: Njësia Administrative Kranj

“Në konferencën e sindikatave të punonjësve në njësitë administrative (UE) ramë dakord që deri në fund të muajit të arrihet një marrëveshje për një projekt të posaçëm qeveritar me Ministrinë e Administratës Publike (NJP). Nëse ai nuk është aty, atëherë do të intensifikojmë grevën. Si? Kështu që ne do të bëjmë grevë çdo të mërkurë nga 13 marsi,” i tha gazetës Dela sot Dragan Stankoviq , kryetar i Sindikatës së Punëtorëve të UE-së të Lubjanës . Çfarë u sjell zyrtarëve projekti i posaçëm i qeverisë dhe a është realisht në rrezik mbajtja e zgjedhjeve evropiane në Lubjanë?