Dhjetë ushqimet që janë të pasura me hekur

01.04.2024

Hekuri është një komponim që gjendet në ushqime si mishi i kuq e spinaqi, i cili ndihmon në forcimin e imunitetit dhe rekomandohet nga mjekët të konsumohet për shëndet sa më të fortë.

Dhjetë ushqimet që janë të pasura me hekur Foto: Ilustrim

Ushqimet e detit, si guacat, përmbajnë shumë hekur. Muskujt që gjenden në brendinë e tyre janë të pasura me shumë hekur.

Spinaqi po ashtu përmban sasi të bollshme të hekurit. Në 100 gramë spinaq ka 2.7 miligramë hekur.

Një tjetër ushqim që njihet si i pasur me hekur është mëlçia e viçit, e cila në 100 gramë përmban 6.5 miligramë hekur.

Lagumet si thjerrëzat e fasulet përmbajnë hekur gjithashtu.

Edhe mishi i kuq është burim i mirë i hekurit.

Farat e kungullit, përveç që përmbajnë shumë vlera ushqyese, janë të pasura edhe me hekur.

Kinoa posedon sasi të nevojshme të hekurit, që kontribuojnë në forcimin e imunitetit.

Mishi i qurës po ashtu përmban hekur.

Brokoli përmban 0.7 miligramë hekur në 100 gramë.

Kurse djathi përmban 5.4 miligramë hekur në 100 gramë.