Nga sot automjetet obligohen ti kenë pajisjet dimërore

Nga sot, 15 nëntor e deri më 15 mars të gjithë shoferët obligohen t’i kenë pajisjet dimërore pasi që në të kundërtën do të gjobiten.

15.11.2021 / Lajme

Nga sot automjetet obligohen ti kenë pajisjet dimërore
Foto: Ilustrim

Kështu ka bërë të ditur Policia e Kosovës, e cila ka apeluar që nga kjo datë të mos dilet në komunikacion pa pajisje dimërore.

“Policia e Kosovës kërkon nga pjesëmarrësit në trafik (drejtuesit e automjeteve) që të kenë pajisjet dimërore për automjetet e tyre”, thuhet në njoftimin e Policisë së Kosovës.


Në Ligjin për Rregullat e Trafikut Rrugor, thuhet se nga 15 nëntori deri më 15 mars, automjetet dhe bashkësitë e mjeteve që marrin pjesë në trafikun rrugor duhet t’i kenë pajisjet dimërore.

Ndërkaq kushdo që nuk e respekton këtë rregull, gjobitet me gjobë prej 40 euro.

“Dënohet për kundërvajtje, me gjobë prej dyzet (40) eurosh, shoferi i mjetit i cili vepron në kundërshtim me dispozitat e paragrafëve 1. ose 2. të këtij neni”, thuhet në këtë ligj.

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *