Mbi 153 mijë persona kanë dalë nga Kosova që nga e shtuna

11.04.2024

Mbi 153 mijë persona kanë dalë nga Kosova që nga 6 prilli e deri më 9 prill sipas statistikave të Policisë së Kosovës .

Mbi 153 mijë persona kanë dalë nga Kosova që nga e shtuna Foto: Ilustrim

Policia e Kosovës në një përgjigje për portalin rtv21.tv tregoi numirin e personave që kanë dalë nga Kosova duke shfrytëzuar transportin tokësor dhe atë ajror.

Kështu, të shtunën me 6 prill nga pikat kufitare Perëndim, Lindje Veri kanë dalë 39 mijë e 466 persona, derisa këmbësor kanë qenë 1 mijë e 238, kurse me aeroplan fluturuan 6 mijë e 534 persona.

E të dielën nga të njëjtat pika kufitare dolën nga Kosova duke shfrytëzuar mjete të ndryshme te transportit tokësor 30mijë e 313, derisa në këmbë 2 mijë e 695, kurse me aeroplan 6 mijë e 241.

Me fillimin e javës vërhet një rënie e numrit të personave që kanë lëshuar Kosovën kështu duke shfrytëzuar transportin tokësor, nga katër pikat kufitare dolën nga Kosova 28 mijë e 843 persona, derisa në këmbë dolën 1mijë 141, kurse me aeroplan udhëtuan 5 mijë e 260 persona.

E të martën me 9 prill përmes transportit tokësor kaluan kufirin 27 mijë e 424 persona, 578 kmbësor dhe fluturan 3mijë e 537.

Derisa gjatë kësaj periudhe kohore, pra nga e shtuna në Kosovë hyrën mbi 160 mijë e 496.