Masat anti-COVID, përfituesit e skemave sociale e pensionale nuk do kenë obligim paraqitjen në zyra për evidentim

Masat anti-COVID, përfituesit e skemave sociale e pensionale nuk do kenë obligim paraqitjen në zyra për evidentim
Fisnik Sadiku

22.06.2021 / Lajme

Qeveria e Republikës së Kosovës, e drejtuar nga Kryeministri Albin Kurti, ka mbajtur mbledhjen e 16-të të rregullt, në të cilën ka miratuar projektligje, vendime dhe dokumente të tjera të fushës së përgjegjësive kushtetuese dhe ligjore.

Në mesin e vendimeve të marra, Qeveria miratoi edhe vendimin për lehtësimin e masave kundër COVID-19.

Sipas këtyre masave, përfituesit e skemave sociale dhe pensionale nuk do të kenë obligim paraqitjen e rregullt në
zyrat përkatëse për qëllime të evidentimit, siç kërkohet me ligjet përkatëse.

“[Paraqitja për skemat sociale dhe pensionale]”

“Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve udhëzohet të lirojë të gjithë përfituesit e skemave sociale dhe pensionale, që menaxhohen nga MFPT-ja nga paraqitja e rregullt në zyrat përkatëse për qëllime të evidentimit, siç kërkohet me ligjet përkatëse”, thuhet në njoftimin e MSh-së për masat e reja anti-COVID.

Test antigjen për COVID-19 vetëm 15€, rezultati brenda 30 minutave

Në Laboratorin “RIOLAB” kryhet testi i shpejtë i antigjenit për COVID-19. Testi i antigjenit përdoret në diagnozën e infeksionit COVID-19....

Lexo më shumë

Të fundit