KFOR dhe EULEX me ushtrim të përbashkët në Mitrovicë se si të reagojnë në situata të krizave

28.05.2024

Njësia e Specializuar Shumëkombëshe e KFOR’it dhe personeli i EULEX’it kanë zhvilluar një aktivitet të përbashkët trajnimi për reagimin ndaj krizës në Mitrovicë.

KFOR dhe EULEX me ushtrim të përbashkët në Mitrovicë se si të reagojnë në situata të krizave Foto: Ilustrim

“KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe EULEX-it, respektivisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë.”