KESCO: Konsumatorët në Kosovë paguajnë rrymën më së liri krahasuar me ato të vendeve fqinje

Kompania Kosovare për Furnizim me Energji Elektrike, KESCO, përmes një postimi në rrjetin social Facebook, ka deklaruar se konsumatorët shtëpiak në Kosovë paguajnë energjinë elektrike më së liri krahasuar me ato të vendeve fqinje.

14.01.2022 / Lajme

KESCO: Konsumatorët në Kosovë paguajnë rrymën më së liri krahasuar me ato të vendeve fqinje
Foto: Ilustrim

Sipas tyre, kjo dëshmohet edhe përmes një grafikoni, ku është paraqitur shpenzimi i energjisë elektrike për 1000 kWH në muaj në Kosovë dhe shtetet fqinje.

Sipas këtij grafikoni, bëhet e ditur se në Kosovë për 1000 kWH qytetarët paguajnë 58.43 Euro, ndërsa sipsa KESCO-s në Serbi paguajnë 76.24 Euro, në Maqedoninë e Veriut 94.55 Euro, në Shqipëri 95.30 Euro dhe në Mal të Zi 112.72 Euro.


*Ndarja e përqindjes së konsumit në ‘Tarifë të lartë’ dhe ‘Tarifë të ulët’ është bërë sipas mesatares së shpërndarjes së konsumit në TL dhe TU të konsumatorëve shtëpiak në Kosovë, me matës 2 tarifor, në vitin 2021. Po ashtu në këto çmime është e përfshirë edhe TVSH-ja.

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *