Afër 4 mijë vizitor të huaj qëndruan në hotelet e Prizrenit gjatë muajit nëntor të vitit 2022

10.01.2023

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) publikon Statistikat e Hotelerisë në Kosovë për muajin nëntor 2022. Në nëntor 2022 pjesë e anketës ishin 209 hotele, që ushtrojnë veprimtari hoteliere në territorin e  Kosovës. Sipas rezultateve të dala, në nëntor 2022 numri i vizitorëve (vendorë dhe të huaj) ishte 34 659, prej tyre 33.69% ishin vendorë […]

Afër 4 mijë vizitor të huaj qëndruan në hotelet e Prizrenit gjatë muajit nëntor të vitit 2022 Foto: Hallka

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) publikon Statistikat e Hotelerisë në Kosovë për muajin nëntor 2022.

Në nëntor 2022 pjesë e anketës ishin 209 hotele, që ushtrojnë veprimtari hoteliere në territorin e  Kosovës.

Sipas rezultateve të dala, në nëntor 2022 numri i vizitorëve (vendorë dhe të huaj) ishte 34 659, prej tyre 33.69% ishin vendorë dhe 66.31% ishin të jashtëm.

Ndërsa, numri i net-qëndrimeve ishte 51 896,  prej tyre 31.67% nga vendorët dhe 68.33% nga të huajt.

Numri më i madh i vizitorëve të huaj përqendrohet në Prishtinë, Prizren, Pejë e kështu me radhë. Kurse, sa u përket vizitorëve të huaj numri më i madh i tyre ishte nga Shqipëri, Gjermania, Zvicra etj.

Sipas raportit të ASK-së që ka siguruar SuharekaOnline bëhet e ditur se gjatë muajit nëntor të vitit 2022 në hotelet e Qytetit të Prizrenit kanë qëndruar gjithsej 7.640 vizitor, prej tyre 3.705 vendor, ndërsa 3.935 të jashtëm.