Tesla shton modalitetin e vetëdrejtimit të sigurt në makinat e saj

Tesla shton modalitetin e vetëdrejtimit të sigurt me ndalesa rrotulluese.

10.01.2022 / Teknologji

Tesla shton modalitetin e vetëdrejtimit të sigurt në makinat e saj
Foto: Ilustrim

Veçoria e automatizuar e ndihmës së shoferit të Tesla-s ka shtuar një modalitet të sigurt drejtimi.

Cilësimi do të ndjekë makinat e tjera më nga afër, do të ndryshojë korsinë më shpesh, nuk do të largohet nga korsia e parakalimit dhe do të kryejë ndalesa rrotulluese.


Një sjellje e tillë e shoferit nga njerëzit shpesh dekurajohet nga grupet e sigurisë.

Sidoqoftë, ndonjëherë mund të jetë më e sigurt që një sistem i automatizuar të jetë më i sigurt, si një shofer njerëzor, sesa të jetë tepër i kujdesshëm, tha një ekspert i sigurisë motorike.

Tre profilet e drejtimit – i ftohtë, mesatar dhe i sigurt – u shtuan për herë të parë në përditësimin e Tesla-s në tetor. Megjithatë, ai përditësim u tërhoq shpejt për shkak të problemeve të tjera, por veçoria e profileve të drejtimit tani është rikthyer.

Një pamje nga ekrani i përditësimit u postua në Twitter nga David Zipper, një shkrimtar i teknologjisë dhe bashkëpunëtor vizitor në Shkollën Kennedy të Harvardit, dhe u raportua për herë të parë nga The Verge.

Ai tregon mënyrën e sigurtë të përshkruar si: “Modeli juaj X do të ketë një distancë më të vogël ndjekëse, do të kryejë ndryshime më të shpeshta të korsisë së shpejtësisë, nuk do të dalë nga korsitë e kalimit dhe mund të kryejë ndalesa rrotulluese.”

Potencialisht më i sigurt

Lista e sjelljeve është kritikuar nga disa në rrjetet sociale si më pak të sigurta.

Por Matthew Avery, nga Kërkimi Thatcham në Mbretërinë e Bashkuar, tha se sistemet pa shofer të mirë-projektuara janë teorikisht më të sigurta se drejtuesit njerëzorë, sepse eliminojnë gabimet njerëzore.

Si i tillë, nëse një stil drejtimi më këmbëngulës inkurajon më shumë drejtues mjetesh të përdorin sisteme vetëdrejtuese sesa një stil shumë i kujdesshëm, kjo mund të jetë një fitim neto për sigurinë.

“Nëse duam një adoptim të gjerë të automatizimit, shoferët do të presin që automjeti të bëjë dhe të marrë vendimet që ju do të bënit si shofer njerëzor, jo ndonjë algoritëm shumë të mirë dhe shumë të sigurt”, shpjegoi ai.

Drejtuesit njerëzorë vijnë në një ngërç rregullisht, si p.sh. kur dikush duhet të tërhiqet në një rrugë fshati me një korsi ose në një kryqëzim me katër drejtime, dhe një shofer duhet të bëjë lëvizjen i pari. Dy makina të automatizuara jashtëzakonisht të kujdesshme mund të presin që të dyja të veprojnë.

“Kjo është ajo që prodhuesit po përpiqen të mësojnë në këtë moment,” shpjegoi z Avery.

“Pra, një shkallë e të qenit pak më pak të kujdesshëm, nëse kjo do të thotë që më shumë njerëz përdorin sistemet më shpesh sepse mendojnë se janë më të ngjashëm me njerëzit, kjo është një gjë e mirë.”

Por ai paralajmëroi se kjo varet nga sa “i sigurt” është sistemi – dhe tha se duhet të shmangë drejtimin agresiv.

“Është një vijë e imët midis këmbënguljes dhe agresive, por padyshim që ka situata kur automatizimi duke kaluar nëpër disa rregulla shumë elementare përfundimisht do të ndalet, sepse thjesht nuk mund të përparojë”, tha ai.

“Unë nuk mendoj se ne jemi ende atje. Unë nuk mendoj se teknologjia është mjaft e sofistikuar.”

‘Ndalesa rrotulluese’

Në shumë juridiksione, dështimi për të ndalur plotësisht në një linjë ndalimi është i paligjshëm dhe mund të rezultojë që dikush të dështojë në testin e tyre të drejtimit. Si zakon, shumë shoferë thjesht vijnë në një zvarritje të ngadaltë – ose një ndalesë rrotulluese – në vend të kësaj, por kjo konsiderohet një teknikë e rrezikshme.

Këto duket se janë pjesë e mënyrave mesatare dhe të sigurta të Teslës. Përshkrimi se makina “nuk do të dalë nga korsitë e kalimit” duket gjithashtu se bie në kundërshtim me disa rregulla rajonale.

Në MB, Kodi i Autostradave thotë se shoferët duhet të qëndrojnë gjithmonë në korsinë e majtë, përveç rasteve kur parakalojnë, dhe të kthehen në të majtë kur janë të sigurt për ta bërë këtë. Në mënyrë të ngjashme, në SHBA, ku ata lëvizin në të djathtë, disa shtete – por jo të gjitha – e kanë bërë të paligjshme largimin nga korsia e djathtë përveç rasteve kur parakalojnë.

Nuk është e qartë nëse sistemi i Teslës do të llogarisë ndryshimet kombëtare ose shtetërore në rregullat për qëndrimin në korsitë e parakalimit, ose çfarë do të thotë termi ndalesa rrotulluese në lidhje me shenjat e ndalimit.

Kompania ka shpërndarë departamentin e saj të marrëdhënieve me median dhe nuk u përgjigjet pyetjeve të gazetarëve.

E ashtuquajtura vetë-drejtimi i plotë i Teslës ka qenë subjekt i një shqyrtimi të madh, me përplasje dhe incidente që përfshijnë teknologjinë duke fituar një mbulim të gjerë mediatik.

Nuk është, pavarësisht nga emri i saj, një teknologji vetë-drejtuese, por konsiderohet më tepër një veçori e asistencës së shoferit e ngjashme me teknologjinë e ndihmës në korsi të prodhuesve të tjerë të makinave. Është në nivelin e dytë në një shkallë prej pesë pikësh të sistemeve të automatizuara.

Pronarët e Tesla-s duhet të qëndrojnë në kontroll të automjetit dhe vigjilent në çdo kohë, të gatshëm për të marrë kontrollin në një çast për siguri.

Pse të shkojmë tek mjeku kur ndihemi mirë?!

Mjekët këshillojnë kontrolle të vazhdueshme mjekësore çdo 6 muaj apo 1 vit në çfarëdo moshe të jeni, mirëpo pas kalimit...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *