Rezultatet në Suharekë: LVV 41,143%, AAK 18,642%, LDK 18,235%…

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallur sot rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të 14 shkurtit.

Lëvizja Vetëvendosje është subjekti fitues i këtyre zgjedhjeve, pasi ka marrë 49.95 për qind të votave apo 438.334 vota.

Partia Demokratike e Kosovës ka dalë subjekti i dytë me 16.9 për qind (148.296), pason LDK-ja me 12.64 për qind (119.978) dhe AAK-ja me 7.07 për qind (62.111) Partitë tjera shqiptare, përfshirë edhe Nismën nuk kanë kaluar pragun.

Sipas rezultateve përfundimtare në Komunën e Suharekës renditja e partive është: LVV 41,143%, AAK 18,642%, LDK 18,235%, PDK 16,630%

RAPORTO