Nëntë asambleist të Suharekës marrin nga dy rroga nga institucionet publike

Agjencia Kundër Korrupsion (AKK), ka filluar të publikojë pasurinë e zyrtarëve të lartë publikë.

Procesi për deklarimin e pasurisë së zyrtarëve publikë kishte nisur në fillim të marsit, por shkak i situatës së krijuar nga COVID-19, AKK pati shtyrë afatin e deklarimit deri më 19 qershor.

Në pajtim me Ligjin për Deklarimin, prejardhjen dhe kontrollin e pasurisë, dhe deklarimin, prejardhjen dhe kontrollin e dhuratave, Agjencia kundër Korrupsionit ka filluar publikimin e regjistrave të deklarimit të pasurisë për zyrtarët e lartë publik.

Kemi dëgjuar raste kur shumë deputetë të Kuvendi të Kosovës, nga institucionet publike marrin disa rroga, ku njëkohësisht paguhet si deputet i Kuvendit të Kosovës dhe ligjëron në universitet publik.

E njëjta është edhe te asambletë komunale por me pagë shumë më të vogël se ajo e deputetit. Në bazë të formularëve të publikuar nga AKK-ja, nëntë anëtarë të asamblesë komunale në Suharekë marrin nga dy paga nga institucionet publike, gjë që e lejojnë edhe ligjet në fuqi.

AsambleistiInstitucioniTë hyrat vjetore
Aziz BytyqiSHMP “Abdyl Rama”
Kuvendi Komunal Suharekë
5,580.00
2,304.00
Bulëza KuçiSHFMU “Destan Bajraktari”
Kuvendi Komunal Suharekë
4,584.00
2,400.00
Dardan BerishaSHFMU Migjeni
Kuvendi Komunal Suharekë
447 € / muaj
192 € / muaj
Elmaze BytyqiKuvendi Komunal Suharekë
QKMF
2,400.00
4,200.00
Florije BytyçiKuvendi Komunal Suharekë
QKMF
2,340.00
8,280.00
Gëzim KryeziuMinistria e e Infrastruktures (ekzaminer)
Kuvendi Komunal Suharekë
4,180.00
3,036.00
Lirim QataniKuvendi Komunal Suharekë
QKMF
2,304.00
5,088.00
Nexhat RamadaniKuvendi Komunal Suharekë
zv.Minister i Tregtise dhe Industrise
3,042.60
/
Rilind KrasniqiKuvendi Komunal Suharekë
SHSKUK
2,308.44
8,472.00
© SuharekaOnline. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.