Këto pjesë të trupit plaken më shpejt

04.07.2024

Të gjithë shkojmë ngadalë drejt plakjes. E me moshën vijnë edhe disa ndryshime në trupat tanë.

Këto pjesë të trupit plaken më shpejt Foto: Ilustrim

Disa pjesë të trupit tonë, ndaj të cilave sado të kujdesemi, tregojnë që jemi duke u rritur ose duke u plakur më shpejt.

Duart
Meqë duart tona janë vazhdimisht nën ekspozimin e diellit, madje edhe në dimër, ato janë ndër pjesët e trupit ku rrudhat shfaqen më shpejt. Aplikoni krem kundër pjekjes. Lëkura e duarve është e hollë, ndaj aplikimi i kremrave është mënyra më e mirë për t’i mbrojtur ato.

Fytyra
Në të vërtetë, ndodh që edhe individët 25 vjeç mund të kenë disa shenja rrudhash të lehta në ballë apo rreth syve. Për fat të keq, dielli mund të shkaktojë probleme shtesë. Aplikoni kremra kundër diellit dhe plakjes çdo ditë. Nevojitet larja e fytyrës rregullisht.