Prizren: Shtyhet gjykimi ndaj policit që akuzohet se përvetësoi pesë eurot e personit të ndaluar

14.02.2020

Mungesa e të dëmtuarit Sylë Shala ka bërë që të mos mbahet seanca e paraparë për të premten, në Gjykatën Themelore në Prizren, në rastin ku zyrtari policor Selam Ukzeka po akuzohet për përvetësim në detyrë. Kryetari i trupit gjykues, gjykatësi Xheladin Osmani ka deklaruar se nuk ka fakte së i dëmtuari Shala është ftuar […]

Prizren: Shtyhet gjykimi ndaj policit që akuzohet se përvetësoi pesë eurot e personit të ndaluar Foto: Ilustrim

Mungesa e të dëmtuarit Sylë Shala ka bërë që të mos mbahet seanca e paraparë për të premten, në Gjykatën Themelore në Prizren, në rastin ku zyrtari policor Selam Ukzeka po akuzohet për përvetësim në detyrë.

Kryetari i trupit gjykues, gjykatësi Xheladin Osmani ka deklaruar se nuk ka fakte së i dëmtuari Shala është ftuar në mënyrë të rregullt, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Prezent në seancën e së premtes ishin prokurori Metush Biraj, i pandehuri Ukzeka me mbrojtësin e tij, avokatin Avni Thaqi, si dhe dëshmitarët Bashkim Kastrati, Remzi Bujari dhe Bahtiar Belloda.

Seanca e radhës pritet të mbahet më 7 prill 2020, në ora 10:00 .

Aktakuza e Prokurorisë Themelore në Prizren, e ngritur më 31 tetor 2019, e akuzon Selman Ukzekën se më 10 maj 2019, në cilësinë e zyrtarit policor në Qendrën e Ndalimit në Stacionin Policor “Alfa” në Prizren, me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm të dobisë pasurore, përvetëson pasurinë e cila i është besuar për shkak të detyrës apo pozitës së tij.

Në aktakuzë thuhet se i akuzuari, pa ia marrë shënimet personale të ndaluarit-të dëmtuarit Sylë Shala, i drejtohet me pyetjen: “A janë këto gjësende, 2×5 euro, aksesori, ora e dorës dhe kuleta e juaja?” dhe në momentin kur i ndaluari shfrytëzon tualetin, i akuzuari bën regjistrimin e gjësendeve, me ç’rast përvetëson njërën nga bankënotat prej pesë euro.

Sipas aktakuzës, kur i dëmtuari del nga tualeti, i pandehuri ia jep formularin për nënshkrim, e bastis në trup dhe e dërgon në dhomë.

Tutje, në aktakuzë thuhet se i pandehuri, pas 30 minutave, shkon në dhomën e ndalimit dhe e pyet të dëmtuarin për disa kartëmonedha të huaja, të cilat pasi i nxjerr nga kuleta ia ofron të dëmtuarit në shikim, e më pas në formular të pranimit e regjistron se i dëmtuari, përveç gjësendeve të lartpërmendura, i ka pasur vetëm 5 euro e 20 cent. /Betimipërdrejtësi/