Vazhdojnë pritjet e gjata në pikat kufitare

08.08.2021

Kolonat e automjeteve dhe pritjet e gjata të bashkatdhetarëve në pikat kufitare në hyrje dhe dalje të Kosovës, po vazhdojnë edhe sot në këtë mëngjes. Për ta kaluar kufirin në Merdarë, bashkatdhetarët po presin deri 220 minuta, kurse për të hyrë në Kosovë, pritjet janë 30 minuta. Edhe në pikën kufitare te Dheu i Bardhë, […]

Vazhdojnë pritjet e gjata në pikat kufitare Foto: Ilustrim

Kolonat e automjeteve dhe pritjet e gjata të bashkatdhetarëve në pikat kufitare në hyrje dhe dalje të Kosovës, po vazhdojnë edhe sot në këtë mëngjes.

Për ta kaluar kufirin në Merdarë, bashkatdhetarët po presin deri 220 minuta, kurse për të hyrë në Kosovë, pritjet janë 30 minuta.

Edhe në pikën kufitare te Dheu i Bardhë, pritjet për të dalë nga Kosova janë 110 minuta, kurse për të hyrë pritjet janë shumë të vogla deri në 10 minuta.

E gjendje shumë më e qetë është në pika pikë kalimet tjera kufitare, pasi nuk ka pritje për në dalje e as në hyrje.

Pritje të shumta janë raportuar edhe në kufirin Serbi – Kroaci, ku sipas qytetarëve kolonat janë deri në 14 km.

Pikat e Kalimit KufitarHyrje (min)Dalje (min)Kolona (metra) 
Hyrje
Kolona (metra) 
Dalje
Glloboqicë03-0503-050000
Stançiq03-0503-050000
Qafë e Prushit03-0503-050000
Qafë e Morinës03-0503-050000
Kullë03-0503-050000
Bërnjak03-0503-050000
Vërmicë10-15207080
Hani i Elezit05-1003-050000
Jarinje05-103000500
Mutivodë03-0503-050000
Muçibabë03-0503-050000
Dheu i Bardhë05-1090-10050600
Merdarë20-30180-22050-701200