U.d presidenti i Kosovës i kërkon Vetëvendosjes mandatarin për kryeministër

U.d presidenti i Kosovës i kërkon Vetëvendosjes mandatarin për kryeministër
Çlirim Gashi

22.03.2021 / Lajme

Kryetari i Kuvendit të Kosovës njëherish edhe U.d. Presidenti i Kosovës, Glauk Konjufca ka kërkuar propozimin e Lëvizjes Vetëvendosje për Kryeministër.

U.d. Presidenti i Kosovës, Glauk Konjuca, duke u mbështetur në nenet 84 (14) dhe 95 (1) të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, nëpërmjet një letre drejtuar kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti ka kërkuar që ky subjekt fitues i zgjedhjeve të 14 shkurtit ta propozoj mandatarin për Kryeministër.

Në letër, u.d. Presidenti Konjufca, duke iu referuar dispozitave kushtetuese dhe njoftimit të KQZ-së për certifikimin e rezultateve të zgjedhjeve të 14 shkurtit, ka theksuar se Lëvizja Vetëvendosje ka fituar shumicën e nevojshme në Kuvend për ta krijuar Qeverinë e re.

RAPORTO