Pritjet e mërgimtarëve për të dalë nga Kosova deri në 2 orë

Mërgimtarët të cilët kanë kaluar festat e fundvitit në vendlindje janë duke u kthyer nëpër vendet ku jetojnë dhe veprojnë.

Edhe gjatë ditës së sotme është duke u raportuar për kolona nëpër pikatë kufitare.

Në bazë të Qendrës Kombëtare për Menaxhimin Kufitare bëhet e ditur se vetëm gjatë ditës së sotme ka fluks të madh të mërgimtarëve të cilët po kthehen në vendet nga kanë ardhur.

Në pikën kufitare ka fluks më të madh të mërgimtarëve ku kolonat janë 1000 metra (1 km) të gjata dhe pritjet për të dalë nga Kosova në këtë pikë kufitare janë deri në 2 orë.

Ndërsa, në pikën kufitare tek Dheu i Bardhë dhe pikën kufitare në Jarinje pritjet për të dalë nga Kosova janë 25 deri në 30 minuta.

Pikat e Kalimit KufitarHyrje (min)Dalje (min)Kolona (metra) 
Hyrje
Kolona (metra) 
Dalje
Glloboqicë03-0503-050000
Qafë e Prushit03-0503-050000
Qafë e Morinës03-0503-050000
Kullë03-0503-0500COVID19 test required 
Bërnjak03-0503-050000
Vërmicë03-0510-2000200
Hani i Elezit03-0505-1000150
Jarinje05-1025-3000100
Mutivodë03-0505-100000
Muçibabë03-0503-050000
Dheu i Bardhë03-0525-3000250
Merdarë05-10120001000
RAPORTO