Peci: Subvencionet u takojnë vetëm fermerëve që e punojnë tokën, jo pronarit

24.04.2024

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, të shtunën ka vizituar fermerët vëllezërit Isufi nga fshati Mazgit i komunës së Obliliqit.

Peci: Subvencionet u takojnë vetëm fermerëve që e punojnë tokën, jo pronarit Foto: Ilustrim

Ai ka thënë se fermerët kanë qenë të suksesshëm në punën e tyre që nga viti 2013, e që kanë përfituar nga subvencionet tri vite.

Ministri ka thënë se i gjithë suksesi i tyre ka ndodhur si rezultat i reformave në Ministrinë e Bujqësisë.

Postimi i plotë:

Subvencionet u takojnë vetëm fermerëve që janë të panjohur!

Vëllezërit Isufi nga Mazgiti, pas mbjelljes së 188 hektarëve me grurë, po përgatiten që të mbillen edhe 57ha me misër.

Që nga viti 2013, ata kanë qenë të suksesshëm në një fillim deri në 200ha mirëpo vetëm për dy vitet e fundit (e ky do jetë viti i tretë) që ata kanë qenë përfitues të subvencioneve për çdo pëllëmbë toke të mbjellë. E gjithë kjo si rezultat i reformave të shkaktuara në Ministrinë e Bujqësisë. Me UA përcaktohen qartë rregullat e subvencionimit dhe të kujtimeve të këtij të fundit!

Vazhdon të jetë i hapur afati për aplikim në Programin për Pagesa Direkte – Subvencione 2024, ndërkohë që do të luftojë deri në jetë i qasshëm në aplikimin e fermerëve të fundit, për arsye të luftimit të dallvereve me matrikulë, vit ky i cili është edhe fundi i saj. e shikimeve me matrikulim.