Pas identifikimit të variantit Omicron në Kosovë, MSh del me apel për qytetarët

Gjatë mbrëmjes së djeshme, Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHPK) ka identifikuar nëntë raste të infektimit me variantin Omicron të COVID-19.

27.12.2021 / Lajme

Pas identifikimit të variantit Omicron në Kosovë, MSh del me apel për qytetarët
Foto: vaksinimi_covid-19

Ndërkaq, pas identifikimit të këtyre rasteve të infektimit me Omicron, Ministria e Shëndetësisë u ka bërë thirrje qytetarëve që të vaksinohen kundër COVID-19 dhe t’i zbatojnë masat mbrojtëse të cilat janë në fuqi, në mënyrë të mbrojtjes nga ky virus.

Nga Ministria e Shëndetësisë kanë theksuar se imuniteti i krijuar nga infektimi me virusin COVID-19, mund të mos jetë i mjaftueshëm për t’u mbrojtur nga ri-infektimi me këtë virus.


“Kosova disponon me vaksina të miratuara për përdorim nga trupat më relevant botërorë. Vaksinimi mund të bëhet kurdo, pa termin, pavarësisht vendbanimit e shtetësisë”, është thënë nga MSH.

Njoftimi i plotë:

Imuniteti i krijuar nga infektimi me COVID-19 mund të mos jetë i mjaftueshëm për t’u mbrojtur nga ri-infektimi, prandaj vaksinimi mbetet mënyra më efektive për t’u mbrojtur nga COVID-19.

MSh u bënë thirrje që t’i zbatoni masat në fuqi dhe të të vaksinoheni. Inkurajoni edhe të tjerët për vaksinim të plotë.

Kosova disponon me vaksina të miratuara për përdorim nga trupat më relevant botërorë. Vaksinimi mund të bëhet kurdo, pa termin, pavarësisht vendbanimit e shtetësisë.

#Vaksinohu
#Festoshëndosh
#Bashkëiadalim

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *