Pako e Ringjalljes Ekonomike, i punësuari mund të aplikoj për subvencionim të pagës

“I punësuari mund të aplikoj për subvencionim të pagës’’, bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës Nr. 13/19, datë 14.07.2021, lidhur me Pakon e Ringjalljes Ekonomike, si dhe Vendimet e Ministrit të Ministrisë së Financave, Punës dhe Transfereve, gjegjësisht Vendimet për subvencionim sipas disa masave.

14.10.2021 / Lajme

Pako e Ringjalljes Ekonomike, i punësuari mund të aplikoj për subvencionim të pagës
Foto: SuharekaOnline

Vendimet për subvencionim sipas masave:
1.1 – Rikthimi në punë i atyre që kanë humbur vendin e punës gjatë pandemisë;
1.2 – Mbështetja për të punësuarit e formalizuar, si dhe
1.3 – Mbështetja e punësimit të grave.

Administrata Tatimore e Kosovës, ka zhvilluar aplikacionin dhe tashmë të punësuarit mund të parashtrojnë kërkesat e tyre për të përfituar nga këto masa.


Të drejtë aplikimi kanë të gjithë të punësuarit e rinj, të cilët janë të deklaruar në Administratën Tatimore të Kosovës për periudhat nga Korrik/2021 e tutje.

Aplikimi bëhet përmes Aplikacionit të publikuar në ueb-faqe të ATK-së www.atk-ks.org.

Pra, përmes ueb-faqes së ATK-së, të punësuarit kanë mundësi të aplikojnë për të përfituar nga masat e Pakos së e Ringjalljes Ekonomike, si:

Masa 1.1 – Rikthimi në punë i atyre që kanë humbur vendin e punës gjatë pandemisë – Mbështetje për tre (3) muaj nga njëqind euro (100€);
Masa 1.2 – Mbështetja për të punësuarit e formalizuar – Mbështetje për tre (3) muaj nga pesëdhjetë euro (50€);
Masa 1.3 – Mbështetja e punësimit të grave – Mbështetje për tre (3) muaj nga pesëdhjetë euro (50€).

Aplikimi është i hapur deri më 15 tetor 2021 në ora 24:00.

Aplikacioni “Pako e Ringjalljes Ekonomike – Kërkesë për subvencionim të pagës” është në dispozicion të tatimpaguesve, gjegjësisht të punësuarve në ueb-faqen e ATK-së www.atk-ks.org – tek linku Shërbimet elektronike.

KOMENTE1

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

  • E. Na. Se. Kem. ponu. E. Qe. Nja 1 muj e. Gjysh. Ja. Kemi. Nis. Punes. A. Pet. A. Ka naj. Sen. Prej neve.