NATO për 25 vjetorin e çlirimit të Kosovës: Puna jonë mbetet sigurimi i paqes dhe lirisë së lëvizjes për të gjithë pa dallim

12.06.2024

NATO përmes një postimi në faqen zyrtare kanë shkruar me rastin e 25 vjetorit të ndërhyrjes së forcave ushtarake të Aleancës Veri-Atlantike në Kosovë.

NATO për 25 vjetorin e çlirimit të Kosovës: Puna jonë mbetet sigurimi i paqes dhe lirisë së lëvizjes për të gjithë pa dallim Foto: Ilustrim

Nga misioni i NATO-s theksojnë se roli i Aleancës është për të mbajtur një ambient të qetë dhe për të siguruara lirinë e lëvizjes për të gjithë njerëzit në Kosovë, në mënyrë të paanshme dhe në linjë me mandatin e dhënë nga Kombet e Bashkuara.

“Sot shënohen 25 vjet nga misioni paqeruajtës i NATO-s në Kosovë. Misioni punon për të ruajtur një mjedis të sigurt dhe për të siguruar lirinë e lëvizjes për të gjithë njerëzit në Kosovë, në mënyrë të paanshme dhe në përputhje me mandatin e tij të OKB-së”, thuhet në reagim.

Today marks 25 years of NATO’s Kosovo Force peacekeeping mission.

The mission works to maintain a safe and secure environment and freedom of movement for all people in Kosovo, impartially and in line with its UN mandate.

Learn more about @NATO_KFOR ⤵️ pic.twitter.com/GxvK2J8dxp— NATO (@NATO)June 12, 2024