Mërgimtarët drejt vendeve nga kanë ardhur, 2 orë pritje për të dalë nga Kosova

Shumë mërgimtarë të cilët kishin ardhur për t’i kaluar festat e fundvitit në Kosovë, tashmë kanë filluar që të kthehën në vendet nga kanë ardhur.

Një gjë e tillë po bëhet e ditur nga Qendra Kombëtare e Menaxhimit Kufitar, ku kanë njoftuar fluksin e mërgimtarëve që po dalin nga Kosova.

Sipas Qendrës Kombëtar të Menaxhimit Kufitar bëhet e ditur se fluks më i madhë i mërgimtarëve është në vendkalimin kufitar në Merdarë, ku kolonat janë të gjata 600-700 metra dhe pritjet për të dalë nga Kosova janë deri në 2 orë.

Ndërsa, ulje të fluksit në krahasim me ditët e para të këtij viti ka në vendkalimin kufitar tek Dheu i Bardhë, ku bëhet e ditur se në këtë pikë kufitare pritjet për të dalë nga Kosova janë 10 deri në 15 minuta.

Në të gjitha vendkalimet tjera kufitare pritjet për hyrje-dalje janë 3 deri në 5 minuta.

Pikat e Kalimit KufitarHyrje (min)Dalje (min)Kolona (metra) 
Hyrje
Kolona (metra) 
Dalje
Glloboqicë03-0503-050000
Qafë e Prushit03-0503-050000
Qafë e Morinës03-0503-050000
Kullë03-0503-0500COVID19 test required 
Bërnjak03-0503-050000
Vërmicë03-0503-050000
Hani i Elezit05-1003-050000
Jarinje03-0503-050000
Mutivodë03-0503-050000
Muçibabë03-0503-050000
Dheu i Bardhë03-0510-150000
Merdarë03-05100-12000600-700
RAPORTO