KEDS: Pas bojlerit me 44%, 19% e faturës mujore të rrymës shkon për përgatitjen e ushqimit

Konsumi shtëpiak i energjisë elektrike përbëhet nga shumë pajisje të nevojshme për jetesë, por të cilat shpenzojnë energji elektrike, secila më shumë se tjetra.

12.11.2021 / Lajme

KEDS: Pas bojlerit me 44%, 19% e faturës mujore të rrymës shkon për përgatitjen e ushqimit
Foto: Ilustrim

Pas bojlerit, i cili sipas llogaritjeve të KEDS-it del që e zë përqindjen më të madhe të faturës mujore (44%), pajisjet elektrike për gatimin e ushqimit (zierje dhe pjekje) nëpër shtëpitë tona zënë 19% të shumës totale të faturës mujore.

Pajisjet për gatim 5000W, nëse përdoren 1 orë e 30 minuta në një ditë të vetme, shpenzimi mujor do të ishte 137 kWh, vlerësojnë nga KEDS-i.


Sipas KEDS-it, këto përllogaritje janë marrë duke konsideruar mesataren e shpenzimit të konsumatorëve shtëpiak gjatë vitit, pa pëfshirë këtu ngrohjen që zë vendin e parë në shpenzimin më të madh të energjisë elektrike.

Pra, nëse ju bëni përgatitjen e ushqimit me pajisje elektrike për rreth 1orë e 30 minuta në ditë, këto pajisje në muaj shpenzojnë rreth 19% të faturës totale.

Njoftimi i KEDS-it:

Pas boljerit që zë 44% të shumës totale të shpenzimi mujor të enegjisë elektrike, gatimi, pra pajisjet elektrike për pjekje dhe zierje në kuzhinë, po ashtu përbëjnë një përqindje të madhe.

Nëse ju bëni përgatitjen e ushqimit me pajisje elektrike për rreth 1orë e 30 minuta në ditë, këto pajisje në muaj shpenzojnë rreth 19% të faturës totale.

Këto përllogaritje janë marrë duke konsideruar mesataren e shpenzimit të konsumatorëve shtëpiak gjatë vitit, pa pëfshirë ngrohjen me rrymë, që zë vendin e parë në shpenzimin më të madh të energjisë elektrike.

Pse të shkojmë tek mjeku kur ndihemi mirë?!

Mjekët këshillojnë kontrolle të vazhdueshme mjekësore çdo 6 muaj apo 1 vit në çfarëdo moshe të jeni, mirëpo pas kalimit...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *