Emrat e Ambasadorëve që u shkarkuan nga ministrja e Punëve të Jashtme

20.05.2021

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës në Kosovë Donika Gërvalla, ka thënë të enjten se lirimet e fundit nga detyra të ambasadorëve të emëruar mbi baza politike, përbëjnë vetëm një hap në reformën e thellë që do t’i bëhet shërbimit diplomatik të Kosovës. “Lirimi nga detyra dhe tërheqja e ambasadorëve të emëruar politikë është […]

Emrat e Ambasadorëve që u shkarkuan nga ministrja e Punëve të Jashtme Foto: Ilustrim

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës në Kosovë Donika Gërvalla, ka thënë të enjten se lirimet e fundit nga detyra të ambasadorëve të emëruar mbi baza politike, përbëjnë vetëm një hap në reformën e thellë që do t’i bëhet shërbimit diplomatik të Kosovës.

“Lirimi nga detyra dhe tërheqja e ambasadorëve të emëruar politikë është bërë në frymën e programit të miratuar qeveritar, i cili parasheh reformimin e shërbimit diplomatik të Republikës së Kosovës dhe respektimin e Ligjit për Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Ligjit për shërbimin e jashtëm të Kosovës”, ka thënë ajo përmes një deklarate të publikuar në Facebook.

Ministrja falënderoi të gjithë ambasadorët politikë për punën qe kanë bërë.

 1. Beqë Cufaj – Gjermani
 2. Nait Hasani – Shqipëri
 3. Arbër Vllahiu – Çeki
 4. Lirim Grejqevci – Holandë
 5. Shpend Kallaba – Hungari
 6. Gezim Kasapolli – Kroaci
 7. Avni Kastrati – Slloveni
 8. Gjergj Dedaj – Maqedonia e Veriut
 9. Hajdin Abazi – Australi
 10. Ylber Hysa – Mali i Zi
 11. Avni Arifi – Emiratet e Bashkuara Arabe
 12. Amir Ahmeti – Katar

Sipas Gërvallës, ky vendim krijon hapësirën e domosdoshme për përmbushjen e obligimit ligjor që së paku 50 përqind e emërimeve të ambasadorëve dhe drejtuesve të misioneve të jenë nga anëtarë të shërbimit të jashtëm të Kosovës.

“Ky është vetëm një hap në reformën e thellë të shërbimit diplomatik të Kosovës. Ai do të pasohet nga vendimet tjera në nivelin strukturor të ministrisë dhe do të mbështetet nga legjislacioni i ri, i cili do të ristrukturojë shërbimin diplomatik sipas standardeve ndërkombëtare”, ka thënë mes tjerash ajo.