Austria sot shënon 141 raste pozitive, 1 i importuar nga Kosova

Austria sot shënon 141 raste pozitive, 1 i importuar nga Kosova
Herolind Bytyçi

07.08.2020 / Lajme

Situata me COVID-19 pothuajse nuk ka ndonjë përmirësim as në vendet më të zhvilluara.

Vetëm të premtën në Kosovë janë shënuar edhe 181 raste të reja. Shifra tre shifrorë po rezultojn edhe në vendet perëndimore, kështu në Austri të premten janë raportuar edhe 141 infeksione të reja brenda 24 orëve, ku 84 prej tyre ishin vetëm në Vjenë.

Autoritetet austriake po e shohin si problematike edhe lëvizjen e qytetarëve nëpër vendet e cilësuara me “rrezik” të lartë.

Duke u mbështetur në numrin e rasteve autoritetet tregojnë se dy persona me COVID-19 udhëtuan nga Turqia për në Austri, 1 nga Kosova dhe një nga Rumania.

Sipas ekipit të krizave të qeverisë federale: 20 nga 84 infeksionet në Vjenë kanë rezultuar në rreth familjar, gjithashtu edhe katër raste të tjera në një ambasadë, si dhe infeksione në një konvikt studentor me një mijë banorë.

RAPORTO