Ambasada e Zvicrës në Kosovë jep njoftim rreth caktimit të terminit për viza

05.07.2021

Ambasada e Zvicrës në Kosovë ka dalur me njoftim të rëndësishëm për kosovarët që dëshirojnë të udhëtojnë për në këtë shtet. Nga kjo ambasadë kanë thënë se qytetarët që janë vaksinuar kundër COVID-19, mund të rezervojnë terminët për vizë për Zvicër. Ambasada e Zvicrës në Kosovë ka njoftuar se të gjithë qytetarët e Kosovës që […]

Ambasada e Zvicrës në Kosovë jep njoftim rreth caktimit të terminit për viza Foto: Ilustrim

Ambasada e Zvicrës në Kosovë ka dalur me njoftim të rëndësishëm për kosovarët që dëshirojnë të udhëtojnë për në këtë shtet.

Nga kjo ambasadë kanë thënë se qytetarët që janë vaksinuar kundër COVID-19, mund të rezervojnë terminët për vizë për Zvicër.

Ambasada e Zvicrës në Kosovë ka njoftuar se të gjithë qytetarët e Kosovës që nga 26 qershori i këtij viti mund të caktojnë online terminin për të aplikuar për vizë.

Provat e vaksinimit thuhet se duhet të ju paraqiten autoriteteve të kontrollit kufitar para se të hyhet në këtë shtet.

Njoftimi i plotë:

Informacion në lidhje me udhëtimin dhe hyrjen në CH

Qytetarët e Kosovës që plotësojnë kriteret e një rasti të vështirë ose mund të sigurojnë prova gjatë nisjes / hyrjes se janë të vaksinuar kundër Sars-CoV-2 në përputhje me Rregulloren 3 të COVID-19 (https://www.fedlex.admin.ch / eli / cc / 2020/438 / en) mund të rezervojnë që nga data 26.06.2021 një termin në internet në TLScontact (https://ch.tlscontact.com/xk/prn/index.php). Prova e vaksinimit duhet t’u paraqitet autoriteteve të kontrollit kufitar kur të hyni.

Personat që kanë prova të vaksinimit dhe tashmë kanë poseduar një vizë të vlefshme të lëshuar nga Zvicra ose një vend tjetër i Shengenit mund të hyjnë në Zvicër.

Të gjithë udhëtarët janë përgjegjës për verifikimin e kufizimeve të udhëtimit në vend para nisjes. Informacione të mëtejshme mund të gjenden këtu: Sekretariati Shtetëror për Migracionin SEM (https://www.sem.admin.ch/sem/de/home.html) /

BAG (https://www.bag.admin.ch/bag/en/home.html).

Për shkak të kufizimeve të vizave në lidhje me COVID-19, Zvicra pezulloi marrëveshjet e përfaqësimit me shtetet e tjera të Shengenit më 18 mars 2020. Aktualisht ato janë të pezulluara ende. Fatkeqësisht, ne ende nuk jemi në gjendje të bëjmë ndonjë parashikim se kur kjo do të jetë e mundur përsëri.

Për të kontrolluar nëse dhe në çfarë kushtesh mund të hyni në Zvicër, mund të përdorni Travelcheck.

(https://travelcheck.admin.ch/home)