Suhareka zë vendin e parë në Kosovë për arsim parauniversitar

16.01.2024

Suhareka ka zënë vendin e parë në Kosovë sa i përket arsimit parauniversitar, ka njoftuar kryetari i kësaj komune, Bali Muharremaj. Përmes një postimi në Facebook, ai ka thënë se janë mirënjohës për këtë rezultat të arritur. “Me punën dhe angazhimin e tyre, është treguar suksesi i arritur i cili e ka nderuar komunën tonë. […]

Suhareka zë vendin e parë në Kosovë për arsim parauniversitar Foto: Ilustrim

Suhareka ka zënë vendin e parë në Kosovë sa i përket arsimit parauniversitar, ka njoftuar kryetari i kësaj komune, Bali Muharremaj.

Përmes një postimi në Facebook, ai ka thënë se janë mirënjohës për këtë rezultat të arritur.

“Me punën dhe angazhimin e tyre, është treguar suksesi i arritur i cili e ka nderuar komunën tonë. Jemi të parët në Kosovë sa i përket arsimit parauniversitar dhe kjo është meritë e tyre, andaj jemi mirënjohës për këtë rezultat. Suksese dhe punë të mbarë”, ka shkruar Muharremaj.

Këto rezultate të cilat ai i ka publikuar janë të shkëputura nga raporti i Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal (MAPL), lidhur me performancën e komunave për periudhën janar-dhjetor 2022.

“Fusha e arsimit ka me shume tregues por në grafikun me lart do t’i paraqesim disa nga treguesit sipas përqindjes. Treguesi, braktisja e shkollës nga nxënësit, ku paraqitet shkalla inverse ka shënuar vlerën në 85.24%, sikurse edhe shkalla bruto e regjistrimit ne klasën e parë është përmbushur 81.65%”, thuhet në raport.

Ndërsa sipas ministrisë, shkalla e realizimit të orëve te planifikuara sipas kalendarit vjetor të arsimit është përmbushur 79.32% dhe shkalla e qasjes së tranzicionit.

“Kalueshmëria në testin e maturës kombëtare ka vlerën 66.18%, Kurse mësimdhënësit që i plotësojnë kriteret dhe kanë kualifikim të licencuar shprehur në përqindje janë 72.85%. Sa i përket procedurave ligjore për zgjedhjen e stafit drejtues në shkolla 9 Drejtorëve dhe zv. Drejtorëve, përmbushja e kriterit ligjore është përmbushur 64.43%, si dhe plotësimi i vendeve të lira të punës në arsim me konkurs të rregullt, është përmbushur 75.51%”, thuhet më tej.

Postimi i Kryetarit: