Zvicër, 30,000 punëtorëve të qytetit të Cyrihut u tha të paguajnë dyfishin e pagave

28.02.2024

Rreth 30,000 punonjës të komunës së Cyrihut iu paguan rroga e shkurtit dy herë pas një defekti kompjuterik, me shumë njerëz që e panë anën qesharake të martën, pavarësisht se duhej të paguanin paratë shtesë.

Zvicër, 30,000 punëtorëve të qytetit të Cyrihut u tha të paguajnë dyfishin e pagave Foto: Ilustrim

Banka Kantonale e Cyrihut, e cila shkaktoi pagesën e dyfishtë, kërkoi falje.

“Punonjësit e qytetit të Cyrihut janë të detyruar të paguajnë shumën”, tha departamenti i financave.

“Banka po punon me qytetin e Cyrihut për një zgjidhje të propozuar për shlyerjen e thjeshtë të shumës së paguar dy herë”.

Gabimi u fiksua në softuer nga një furnizues tek operatori i telekomit Swisscom.

“Swisscom është në dijeni të natyrës shpërthyese të këtij incidenti dhe kërkon falje për shqetësimin e shkaktuar”, tha ajo, duke shtuar se ishte duke kryer një hetim.

“Shumë punonjës e morën atë me një sens humori,” tha Claudia Naegeli, zëdhënëse e departamentit të financave në qytetin më të madh të Zvicrës.

Disa pyesnin veten nëse ishte një projekt pilot për një pagë shtesë muaji, “ose thjesht shkruan, ‘faleminderit, ju lutem përsërisni'”, tha ajo për AFP.