Ambasadori i Zvicrës në Kosovë kërkon garanci ligjore për investitorët zviceranë

01.04.2024

Ambasadori i Zvicrës në Kosovës, Jurg Sprecher, ka kërkuar garanci ligjore për investitorët zviceranë.

Ambasadori i Zvicrës në Kosovë kërkon garanci ligjore për investitorët zviceranë Foto: Ilustrim

Ai ka bërë të ditur se komuniteti i biznesit të këtij shtetit e sheh të rëndësishme të ketë garanci në Kosovë, në mënyrë që të shtohen investimet.

“Mendoj se është shumë e rëndësishme të kemi rolin e garancive ligjore për investimet dhe që ne shohim se Zvicra është investimi i dytë i rëndësishëm në vend dhe ajo që dëgjoj nga komuniteti i biznesit është shumë e rëndësishme të ketë garanci dhe rolin e ligjit”, u shpreh ambasadori.

“Mendoj se ajo që investitorët zviceranë duhet të bëjnë këtu në Kosovë, janë njerëzit dhe prandaj ne jemi këtu. Kemi nevojë për njerëz të trajnuar që duan të investojnë dhe të mësojnë dhe kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme”, shtoi ambasadori i Zvicrës në Kosovë, Jurg Sprecher./EO