Kështu u votuan kandidatët për kryetar të Suharekës në Semetisht, Peqan dhe Sllapuzhan

19.10.2021

Sipas këtij rezultati, Bali Muharremaj i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) ka fituar me 52,28% të votave apo 13 mijë e 837 vota, ndërkaq pas tij vije Ardian Shala i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK) me 29,51% të votave apo 7 mijë e 810 vota. Ndërkaq, Salih Zyba i Lëvizjes Vetëvendosje (LVV) renditet i […]

Kështu u votuan kandidatët për kryetar të Suharekës në Semetisht, Peqan dhe Sllapuzhan Foto: Ilustrim

Sipas këtij rezultati, Bali Muharremaj i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) ka fituar me 52,28% të votave apo 13 mijë e 837 vota, ndërkaq pas tij vije Ardian Shala i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK) me 29,51% të votave apo 7 mijë e 810 vota.

Ndërkaq, Salih Zyba i Lëvizjes Vetëvendosje (LVV) renditet i treti me 9,42% të votave apo 2 mijë e 494 vota dhe i fundit renditet Murtez Zekolli i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK) me 8,80% të votave apo 2 mijë e 328 vota.

Sipas këtij rezultati, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) me kandidatin Bali Muharremaj ka fituar Suharekën në raund të parë, pa balotazh.

Por, si u votuan kandidatët për kryetar të Suharekës në fshatrat Semetisht, Peqan dhe Sllapuzhan?

SuharekaOnline ka mbledhur rezultatet në qendrat e votimit në këto fshatra, në Semetisht në 2421A/01R dhe 2421A/02D, në Peqan në 2422A/01R, 2422A/02R dhe 2422A/03D dhe në Sllapuzhan në 2423A/01R dhe 2423A/02D.

Sipas rezultateve të këtyre dy vendvotimeve në Semetisht, Bali Muharremaj i AAK-së ka arritur të fitoj në këtë fshat me 265 vota, pas tij vije Ardian Shala i LDK-së me 257 vota, Salih Zyba i LVV-së me 59 vota dhe Murtez Zekolli i PDK-së me 21 vota.

Ndërsa, sipas rezultateve të këtyre tri vendvotimeve në Peqan, Bali Muharremaj i AAK-së ka arritur të fitoj në këtë fshat me 350 vota, pas tij vije Ardian Shala i LDK-së me 182 vota, Salih Zyba i LVV-së me 110 vota dhe Murtez Zekolli i PDK-së me 52 vota.

Po ashtu, sipas rezultateve të këtyre dy vendvotimeve në Sllapuzhan, Bali Muharremaj i AAK-së ka arritur të fitoj në këtë fshat me 159 vota, pas tij vije Ardian Shala i LDK-së me 112 vota, Murtez Zekolli i PDK-së me 71 vota dhe Salih Zyba i LVV-së me 57 vota.

SemetishtBali MuharremajArdian ShalaSalih ZybaMurtez Zekolli
2421A/01R161 vota / 42,15%167 vota / 43,72%39 vota / 10,21%15 vota / 3,93%
2421A/02D104 vota / 47,27%90 vota / 40,91%20 vota / 9,09%6 vota / 2,73%
TOTAL265 vota257 vota59 vota21 vota
PeqanBali MuharremajArdian ShalaSalih ZybaMurtez Zekolli
2422A/01R93 vota / 46,04%54 vota / 26,73%35 vota / 17.33%20 vota / 9.90%
2422A/02R145 vota / 53,70%73 vota / 27,04%38 vota / 14.07%14 vota / 5.19%
2422A/03D112 vota / 50,45%55 vota / 24,77%37 vota / 16.67%18 vota / 18.11%
TOTAL350 vota182 vota110 vota52 vota
SllapuzhanBali MuharremajArdian ShalaSalih ZybaMurtez Zekolli
2423A/01R96 vota / 40.51%78 vota / 32.91%40 vota / 16.88%23 vota / 9.70%
2423A/02D36 vota / 38.89%34 vota / 20.99%17 vota / 10.49%48 vota / 29.63%
TOTAL159 vota112 vota57 vota71 vota