Spinaqi ndihmon diabetikët në menaxhim të sëmundjes

Spinaqi ndihmon diabetikët në menaxhim të sëmundjes
Çlirim Gashi

12.03.2021 / Shëndeti

Spinaqi është ndër ushqimet më të shëndetshme në planet dhe përmbajta e tij është lajm i mirë edhe për personat me diabetë.

Spinaqi përmban një antioksidant të njohur si acid alfa-lipoik, i cili është treguar se ul nivelin e glukozës, rrit ndjeshmërinë ndaj insulinës dhe parandalon ndryshimet oksiduese, të shkaktuara nga stresi në pacientët me diabet.

Studimet mbi acidin alfa-lipoik, gjithashtu kanë treguar ulje të neuropatisë periferike dhe neuropatisë autonome në personat me diabetë.

Sidoqoftë, shumica e studimeve kanë përdorur acid alfa-lipoik intravenoz dhe nuk është e sigurt nëse plotësimi oral do të nxirrte të njëjtat përfitime.

RAPORTO