Shenjat treguese që e ftohura ka kaluar në bronkit – kurat natyrale

Kufiri mes të ftohurës dhe bronkitit është i hollë sa një fije peri, thonë mjekët.

14.01.2022 / Shëndeti

Shenjat treguese që e ftohura ka kaluar në bronkit – kurat natyrale
Foto: Ilustrim

Sipas tyre, një kollë e thjeshtë mund të transformohet në një problem më të rëndë me mushkëritë, nëse pacienti nuk tregohet i vëmendshëm ndaj simptomave.

Kolla është një nga simptomat më dominuese të të ftohurës.


Sipas të dhënave, kolla është një instrument i vënë në punë nga imuniteti për të eliminuar sekrecionet e tepërta të mbushura me toksina dhe baktere.

Por nëse kolla vazhdon edhe pasi e ftohura është larguar, atëherë duhet të shkoni menjëherë tek mjeku.

4 shenjat treguese që e ftohura ka kaluar në bronkit

Një njeri i vëmendshëm mund ta kuptojë nëse e ftohura ka kaluar në bronkit në rastet kur:

Kolla zgjat më shumë se dy ose tre javë

Ka temperaturë,

Kolla shoqërohet me sekrecione të plota dhe me ngjyrë,

Ka vështirësi në frymëmarrje ose frymëmarrja shoqërohet me fishkëllima.

Çfarë është bronkiti dhe përse duhet marrë seriozisht

Bronkiti është një sëmundje që shkaktohet nga infeksioni ose irritimi i rrugëve të frymëmarrjes.

Ai shoqërohet me vështirësi në frymëmarrje si pasojë e ngushtimit dhe irritimit të këtyre rrugëve.

Bronkiti gjithashtu shoqërohet me sekrecione të shumta dhe kollë të fortë.

Bronkiti mund të jetë kronik dhe akut dhe trajtimet bëhen në varësi të llojit.

Bronkiti akut

Sipas të dhënave, bronkiti akut është i përkohshëm dhe shkaktohet nga një virus.

Ai nuk shfaqet kur pacienti preket nga një infeksion bakteral.

Simptomat e tij janë: kolla me sekrecione pa ngjyrë, temperaturë, plogështi, rrjedhje të hundëve, bllokim të kraharorit, ethe, vështirësi në frymëmarrje.

Duke qenë se bronkiti akut shkaktohet nga një virus, atëherë ai nuk trajtohet me antibiotikë.

Bronkiti kronik

Në rastin e kësaj sëmundjeje, kolla zgjat deri 3 muaj.

Rrugët e frymëmarrjes të prekura nga bronkiti kronik janë të irrituara në mënyrë të vazhdueshme dhe mund të shkaktojnë dëmtim të përhershëm të mushkërive.

Duhanpirja është një nga shkaqet kryesore të bronkitit akut.

Si ta trajtoni bronkitin në kushtet e shtëpisë

Pini lëngje çdo një deri në dy orë,

Pushoni sa më shumë,

Mos pini duhan,

Përdorni shurupin e shegës ose banane me mjaltë

E fundit, ndiqni me rigorozitet këshillat e mjekut.

Pse të shkojmë tek mjeku kur ndihemi mirë?!

Mjekët këshillojnë kontrolle të vazhdueshme mjekësore çdo 6 muaj apo 1 vit në çfarëdo moshe të jeni, mirëpo pas kalimit...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *