Këto janë disa nga simptomat e tensionit të lartë

Tensioni i lartë i gjakut rrallëherë ka simptoma të dukshme, duke e bërë të vështirë të dini nëse keni atë.

Megjithatë, ka disa shenja që mund të nënkuptojnë që ju keni gjendje, të tilla si duke parë këtë në vizionin tuaj, transmeton KosovaPress.

Presioni i lartë i gjakut i jep tendosje shtesë enëve të gjakut, zemrës, trurit, veshkave dhe syve. Është e rëndësishme të dini nëse keni gjendjen, të njohur ndryshe si hipertension, pasi në rast të mos trajtimit kjo mund të çojë në kushte potencialisht kërcënuese për jetën si problemet e zemrës dhe goditjet.

Sipas NHS, më shumë se një e katërta e të rriturve në Britani të Madhe kanë presion të lartë të gjakut, shumë prej të cilëve as nuk e dinë se vuajnë nga kjo gjendje.

Për shkak të kësaj, presioni i lartë i gjakut njihet si “vrasësi i heshtur”. Megjithatë, në disa raste, presioni i lartë i gjakut mund të zbulohet nëse përjetoni simptoma të caktuara në shikim.

Sipas Superdrug Online Doctor, nëse keni probleme me shikimin tuaj, kjo mund të jetë një shenjë e presionit të lartë të gjakut.

Simptoma tjera të tensionit të lartë përfshijnë edhe dhimbje koke, nauzea, shtrëngim në fyt, ushtimë në vesh dhe dridhje trupi.

Megjithatë, këto kanë më shumë gjasa të nënkuptojnë diçka tjetër përveç presionit të lartë të gjakut. Dhimbja e kokës, për shembull, është shumë e zakonshme dhe mund të shkaktohet nga stresi, medikamentet ose migrena.