Hibiskusi kundër hipertensionit

Shkencëtarët nga Universiteti Tufts në Boston, thonë se çaji i hibiskusit vepron kundër tensionit të lartë të gjakut.

Revista Journal of Nutrition njofton se Hibiskus sabdariffa është treguar shumë e aftë për uljen e tensionit sistolik për 7.2 mmHg dhe atij diastolik për 3.2 mmHg.

Hipertensioni është njëri nga faktorët kryesorë të rrezikut për sëmundjet kardiovaskulare, i cili është fajtor për 35% të infarkteve të zemrës dhe të trurit, për 49% të rasteve me pamjaftueshmëri të zemrës dhe është shkaktar i vdekjes së hershme te 24% të vdekjeve nga sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut.

Efekti i hibiskusit në parandalimin e tensionit të lartë arterial konsiston në vazodilatim (zgjerimin e enëve të gjakut).

© SuharekaOnline. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.