7 sinjale që dërgon trupi kur e teproni me ushtrime

Ju mund të mendoni se duke e shtyrë veten fort çdo ditë do t’ju çojë më shpejt në qëllimet tuaja të fitnesit, kështu që juve ju  duket logjike që të ushtroni çdo ditë .Në fakt, shumë njerëz kënaqen duke ushtruar, kështu që nuk është e vështirë për ta që të godasin palestrën çdo ditë. Për ta, palestra është si një shtëpi e dytë.

Ju jeni të rraskapitur

Shumë njerëz që janë seriozë në lidhje me gjendjen e tyre fizike do ta shtyjnë veten të ushtrojnë edhe kur lodhja fillon. Kjo është gjëja e gabuar për të bërë. Të qenit i lodhur është mënyra e trupit tuaj për t’ju thënë se ka nevojë për pushim dhe duhet ta dëgjoni.

Ju jeni duke tejkaluar rrahjet e zemrës suaj të synuar

Grafikët e rrahjeve të zemrës së synuar ekzistojnë për një arsye. Këto grafikë janë udhëzues për ta shtyrë veten në mënyrë të sigurt pa shkaktuar dëme. Ata kanë ekzistuar për dekada dhe janë verifikuar nga profesionistë mjekësorë dhe shkencëtarë ekspertë, kështu që është e sigurt të thuhet se janë të sakta.

Ju  plagoseni shpesh

Njerëzit lëndohen herë pas here. Sidoqoftë, nëse shpesh lëndoheni, kjo është një shenjë që muskujt tuaj nuk po rikuperohen siç duhet nga stërvitjet tuaja. Sigurisht, mund të ketë shumë arsye pse kjo po ndodh, por arsyeja më e mundshme është se jeni duke ushtruar shumë.

Keni ndryshime të çuditshme të humorit

Ushtrimi është një përforcues natyral i humorit. Kur të keni përfunduar një stërvitje të shkëlqyeshme, zakonisht do të ndiheni mirë. Sidoqoftë, ushtrimi i tepërt mund të ketë efekt të kundërt në shëndetin tuaj mendor. Ju ndoshta kurrë nuk keni menduar se çfarë mund ti bëjë ushtrimi i tepërt mendjës suaj.

Ushtrimet e tepërta ju lënë të lodhur, të plagosur dhe të mundur. Ju madje nuk mund të jeni të vetëdijshëm se po ndiheni kështu derisa dikush tjetër t’ju tregojë. Kur të jeni në këtë gjendje mendore, do të filloni të keni ndryshime të humorit. Ju mund ta gjeni veten duke u tallur me të tjerët ose nuk ndiheni të shoqërueshëm.

Ju keni humbur oreksin tuaj

Kur jeni duke u stërvitur, trupi juaj përpiqet ta kompensojë atë duke ngadalësuar, ose në raste ekstreme, duke ndaluar procese specifike. Ushtrimi i tepërt merr energjinë nga ato procese dhe e kthen atje ku është më e nevojshme. Në rastin e stërvitjes, ju po zhvendosni fuqinë në muskujt tuaj.Një nga ato procese është metabolizmi juaj. Ngadalësohet deri në një pikë ku nuk ndiheni të uritur, veçanërisht pas një stërvitje sfiduese.

Modelet tuaja të gjumit janë joaktive

Ju mendoni se sa më shumë që të ushtroni dhe te lodhëni ju do të flini më mirë, por fatkeqësisht, nuk funksionon kështu. Në rrethana normale, stërvitja ju ndihmon të bëni një natë të mirë të gjumit. Sidoqoftë, ushtrimi i tepërt nuk është rrethanë normale.

© SuharekaOnline. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.