(VIDEO) DW transmeton në gjuhën serbe reportazhin për personat e zhdukur në Kosovë

(VIDEO) DW transmeton në gjuhën serbe reportazhin për personat e zhdukur në Kosovë
Eurolinda Zenelaj

05.12.2020 / Lajme

Televizioni gjerman Deutsche Welle (Dw), i ka kushtuar një reportazh të gjatë viktimave të luftës së Kosovës dhe fatit të të zhdukurve për shkak të varrezës në Kizhevak të Serbisë. Ky televizion ka raportuar edhe në edicionin në gjuhën serbe, ku ka përshkruar problematikën e 1638 të zhdukurve, siç raporton DW.

Pjesë e këtij reportazhi ka qenë edhe drejtori i Institutit të Mjeksësisë Ligjore të Kosovës, Arsim Gërxhaliu.

“Kemi dikur 300 mbetje mortore që ende nuk lidhen me familjet pasi ato refuzojnë të japin gjak pasi besojnë se familjarët e tyre mund të jenë të gjallë nëpër  burgjet private në Serbi”, thotë Arsim Gërxhaliu.

Gazetari i këtij televizioni, Idro Seferi, ka vizituar edhe Ferdonije Qerkezin të njohur si nëna done.

“Kjo grua nuk ka më fëmijë, por atë tërë Kosova e thërrasin nënë”, thuhet në raportin e DW në gjuhen serbe ku përshkruhet gjërë e gjatë vrasja e katër djemëve dhe burrit të Ferdonijes dhe fakti që tre prej tyre ende nuk janë gjetur.

LEXO EDHE:  “Siguria në komunikacion”, vetëm në rajonin e Prizrenit shqiptohen 265 gjoba

Në Qabrat, kjo media pershkruan mungesën e trupave në varrezat ekzistuese pasi shumë ende vazhdojnë të jenë të zhdukur.

“Zbardhja e fatit të të gjithë të zhdukurve është edhe një zotim ndërkombëtare që e kanë marrë Serbia dhe Kosova në procesin e normalizimit të marrëdhënieve”, shkruan DW duke theksuar se megjithatë ky proces është tepër i ngadashëm për të mbyllur plagët e luftës.

Rikujtojmë se në Komunën e Suharekës janë 116 persona ende të pagjetur, ku prej tyre 28 janë fëmijë.

Gjithashtu në Komunën e Suharekës sipas autorit të librit “Fëmijët Martirë të Kosovës 1981-1999”, që iu është dedikuar fëmijëve të vrarë gjatë luftës së fundit në Kosovë, Nusret Pllanës numri i të personave civil të vrarë është rreth 379, prej të cilëve 76 janë fëmijë.

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë

Të fundit