Shtetet në Ballkan që përdorin më së shumti vetura, ku radhitet Kosova?

22.01.2024

Mali i Zi ka më së shumti automjete pasagjerësh për çdo 1.000 banorë në mesin e vendeve të Ballkanit Perëndimor, ndërsa Kosova renditet e fundit në rajon për sa i përket shkallës së motorizimit të veturave për udhëtarë. Për çdo 1000 banorë, Kosova ka 182 automjete. Serbia ka 344 automjete, Maqedonia e Veriut 263 automjete […]

Shtetet në Ballkan që përdorin më së shumti vetura, ku radhitet Kosova? Foto: Pamje e përparme e makinës së kuqe të parkuar pjesërisht në trotuar, Bilanol.

Mali i Zi ka më së shumti automjete pasagjerësh për çdo 1.000 banorë në mesin e vendeve të Ballkanit Perëndimor, ndërsa Kosova renditet e fundit në rajon për sa i përket shkallës së motorizimit të veturave për udhëtarë.

Për çdo 1000 banorë, Kosova ka 182 automjete.

Serbia ka 344 automjete, Maqedonia e Veriut 263 automjete dhe Shqipëria 226 automjete për çdo 1000 banorë.

Radio Evropa e Lirë për Kosovën ka përdorur dhënat që janë nga viti 2021, ndërsa për vendet e tjera të dhënat janë nga viti 2022.